FESTAST

Ajuntament de Tortosa

Fira de Tortosa

El president de la DO Terra Alta inaugurarà Festast 2017

foto2

 

El senyor Joan Arrufí i Peig, president del Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta, serà l'encarregat de presidir l'acte d'inauguració de Festast 2017 que tindrà lloc dissabte 11 de març, a les 12 hores a la Sala Celler de la Fira.

Des de l'Ajuntament de Tortosa es va cursar aquesta invitació a la DO Terra Alta per fer palesa l'estreta col·laboració que s'ha mantingut al llarg de les cinc edicions de la Fira i que enguany es traduirà amb la participació més nombrosa d'aquesta DO, així com fer un reconeixement a la recentment concessió de l'organització del Concurs Garnatxes del Món per al 2018.

Festast 2017, també per als més petits.

FOTO LLUC CALLS

 

Al llarg del cap de setmana, els més menuts podran gaudir i aprendre mitjançant la ludoteca i els monogràfics de l’Aula Festast.

Les sessions d’una hora permetran que puguin participar fins a 20 nens alhora d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys. Uns monogràfics amb receptes diferents el dissabte i el diumenge per tal que els nens que ho vulguin puguin participar els dos dies cuinant i aprenent plats diferents. Els nens i nenes podran inscriure’s prèviament a la web de festast des d’una setmana abans de la inauguració de Festast (3 de març). Tanmateix en un espai annex hi haurà una ludoteca amb jocs relacionats amb la cuina i gastronomia que funcionarà en horari de fira i que donarà servei mentre els pares i les mares visiten Festast.

Tant les sessions de cuina com la ludoteca seran gratuïtes. Cal recordar que els nens, fins als 12 anys inclosos, tenen entrada gratuïta a la fira, sempre acompanyats d'un adult, i que a partir d’aquesta edat els preus d’entrada amb dos tastos inclosos, 1 de beguda i 1 de menjar, és de 3 euros.

L’Aula Festast comptarà amb el patrocini de la coneguda marca d’arròs Nomen mitjançant els seus productes d’arròs i derivats, que alhora formarà part de l’oferta de marques que Arrossaires Delta de l’Ebre presentarà com a expositor de Festast 2017.

I per veure a la pràctica com els més petits poden apassionar-se pel món de la cuina, diumenge dia 12 a les 12.30 h a l’Espai cuina de Festast, en Lluc Calls, de dotze anys, participant quan en tenia nou al programa de TVE Masterchef Junior 2, farà una demostració de cuina adreçada a grans i petits. Des d’aleshores en Lluc, un amant de la gastronomia, ha fet col·laboracions en diversos actes solidaris i programes de ràdio organitzats per Ferran Adrià o col·laborant amb en Christian Escribà amb llibres com “La cuina de Peter Pan”. També col·labora amb la Fundación Aladina participant en actes per recaptar fons per a la construcció d’una UCI infantil per a nens amb càncer.


Tarda d’estrelles a Festast 2017

 IMG 9838

Des de Fira Tortosa es van concretant detalls del programa d’activitats de la 5a edició de la Fira alimentària de les Terres de l’Ebre, i de les nombroses demostracions de cuina en directe a l’Espai Cuina. Així, en aquesta cinquena edició, el visitant que s’apropi a Festast  el diumenge a la tarda gaudirà de demostracions d’alta cuina agrupades sota el títol Tarda d’estrelles, amb la participació de restauradors guardonats amb 1 estrella Michelin.

Ja hi ha confirmada la participació dels recentment guardonats amb una estrella Michelin: Vicent Guimerà del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, a més de ser Cuiner de l’Any 2016 al Fòrum Gastronòmic, o  Raúl Resino, del restaurant que porta el seu mateix nom, a Benicarló (Baix Maestrat), i també nomenat com a Cuiner de l'Any 2016 en la passada edició de la Fira  internacional Alimentària.

Acompanyaran als nou vinguts a l’elit de la Guia Michelin, altres estrelles Michelin més veteranes com en Jeroni Castell, de les Moles d’Ulldecona, i Diego Campos, del Restaurant Rincón de Diego també de la localitat de Cambrils.

Una Tarda d’estrelles del diumenge 12 de març a tenir molt present per tots aquells que vulguin veure la millor cuina que s’està fent en un radi de 100 Qm de la fira Festast i de la ciutat de Tortosa.

Tortosa presenta la 5a fira alimentària de les Terres de l'Ebre FESTAST 2017

16003233 238785189905048 7252855248684331082 n1

La indústria agroalimentària del territori presentarà les seves novetats en el marc de FESTAST, la 5a fira alimentària de les Terres de l'Ebre, que se celebrarà al pavelló firal de Tortosa els dies 11, 12 i 13 de març. Aquest certamen firal, de caràcter biennal, acull l'oferta gastronòmica d'una vuitantena d'expositors que durant els dos primers dies oferiran degustacions dels seus productes als visitants. La tercera jornada té caràcter professional i està dedicada exclusivament al sector. El regidor de Promoció, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat aquest matí els detalls de la propera edició de FESTAST.

FESTAST és una de les fires sectorials més esperades al territori, en la mesura que concentra una oferta força important de producte i empreses de la indústria agroalimentària de les Terres de l'Ebre. Lehmann ha destacat que aquesta fira vol combinar la promoció de producte i territori, entenent que la gastronomia va molt lligada al turisme. "Vindran empreses de fora però sobretot volem que FESTAST sigui un aparador del producte local. Aquesta és una fira important per al sector i també necessària. Cal sortir a fora a ensenyar el que fem, però també ens hem d'ensenyar a casa per atreure visitants i que coneguin in situ què és el que tenim." El regidor i president de Fira Tortosa ha afegit que la fira inclou per primera vegada un espai didàctic per als més menuts, que podran gaudir de noves experiències gastronòmiques amb tallers dissenyats específicament per a aquest col·lectiu. La jornada de dilluns 13 de març inclou un programa específic que pretén atreure als professionals del sector per posar en contacte clients i proveïdors. En l'anterior edició van assistir més de 300 professionals.

Els sectors participants inclouen denominacions d'origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica, etc.

L'entrada a FESTAST costarà 3 euros (en l'edició passada valia 5 €) i donarà dret a dos tastos gastronòmics. Hi ha possibilitat de llogar la copa per 2 euros, que el visitant podrà retornar a la sortida o quedar-se-la. L'horari és de 11.30h a 22.30h. Diumenge 12 el tancament serà a les 21.30h. En la passada edició es van servir 16.000 tastos.

Segueix-nos: facebook twitter google facebook

AMB EL SUPORT DE:

GENERALITAT

PRODECA  COSTA DAURADA 

 

 

 

COL·LABORA:

PLAT I GOT  CAMBRA  DO TERRA ALTA   JOAQUIM BAU