FESTAST

Ajuntament de Tortosa

Fira de Tortosa

Els més petits també cuinen a Festast

FOTO AULA PER A NOTÍCIES WEB 2

 

 

A la Fira alimentària de les Terres de l’Ebre, els dies 23 i 24 de març els més petits tornaran a gaudir i aprendre mitjançant la ludoteca i els tallers monogràfics de cuina a l’Aula Festast. L’anterior edició més de 120 nens i nens van preparar els seus plats i més de 300 van passar per la ludoteca.

Les sessions d’una hora permetran que puguin participar fins a 20 nens alhora d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys. Uns monogràfics amb receptes diferents: Dissabte, Timbal d’amanida d’arròs extra Montsià i diumenge, Hamburguesa d’arròs bomba Montsià, de manera que els nens que ho vulguin puguin participar-hi els dos dies cuinant i aprenent plats diferents. Els nens i nenes poden inscriure’s prèviament a la web de festast. Enguany s’ha incorporat un nou grup a les 17.00 h per la qual cosa s’espera arribar als 160 participants al llarg dels dos dies.

Tanmateix en un espai annex hi haurà una ludoteca amb jocs relacionats amb la cuina i gastronomia que funcionarà en horari de 12 a 22.00 h el dissabte 23, i de 12.00 a 21.00 h el diumenge 24, i que donarà servei mentre els pares i les mares visiten Festast.

Tant les sessions de cuina com la ludoteca seran gratuïtes. Cal recordar que els nens fins als 12 anys inclosos tenen entrada gratuïta a la fira, sempre acompanyats per adult. I que a partir d’aquesta edat els preus d’entrada amb dos tastos inclosos, 1 de beguda i 1 de menjar, és de 3 euros.

L’Aula Festast compta amb el patrocini de la Cambra Arrossera del Montsià mitjançant els seus productes, tanmateix també participa com a expositor i de la Jornada Professional del dia 25.

TERRES D’ARRÒS, JORNADA PROFESSIONAL DE FESTAST

Sens dubte un dels productes identificatius del Baix Ebre i de les Terres de l’Ebre que no tan sols condicionen l’oferta gastronòmica sinó també el paisatge és l’arròs.

Enguany des de Fira Tortosa s’ha volgut destacar aquest producte dins de la Jornada exclusiva pels professionals a Festast, la fira alimentària de les Terres de l’Ebre.

Tant les ponències com les taules rodones, a més dels show cooking giraran al voltant d’aquest producte. El programa comptarà amb la participació de dos xefs amb 2 estrelles Michelin com són en Kiko Moya del Restaurant l’Escaleta de Cocentaina (Alacant) que farà la seva classe magistral de cuina   “al voltant de l’arròs” a les 12.45 h, i el xef Eduard Xatruch del Restaurant Disfrutar de Barcelona que tancarà la jornada professional de Festast a les 17.00 h. del dilluns 25 de març.

Però no tan sols es cuinarà dins la Jornada Professional, tambè hi haurà espai per a les conferències i els debats, així al matí mitjançant la conferència “Noves tècniques en l’elaboració d’arrossos tradicionals “ coneixerem més sobre com cuinar l’arròs amb la directora del Restarurant Dársena d’Alacant, amb més de 50 anys d’experiència i un referent en la cuina de l’arròs al territori alacantí.

Tot seguit una taula rodona amb cuiners i productors com la Cambra Arrossera del Montsià, alhora patrocinador de la Jornada. Una jornada professional que inclou un dinar networking entre visitants i expositors, també gratuït igual que la inscripció a la Jornada que sols necessita acreditació prèvia al web de festast, una jornada en que el 2017 van assistir 300 professionals.

                                             IMATGE ARRÒS DE LLAMÀNTOL 1

El xef Eduard Xatruch del restaurant Disfrutar ponent a la Jornada professional de Festast

 

 

EDUARD XATRUCH

Ja es coneix un dels noms destacats que farà demostracions de cuina en el marc de la Jornada professional de Festast 2019, concretament el dilluns 25 de març a la tarda. Es tracta del xef Eduard Xatruch (a la foto, primer per la dreta) que juntament amb Mateu Casañas i Oriol Castro, després de coincidir a El Bulli, van iniciar la seva experiència conjunta amb el restaurant Compartir inaugurat el 2012 a Cadaqués per continuar el seu projecte l'any 2014 amb el restaurant Disfrutar a Barcelona.

 El restaurant Disfrutar compta amb dues estrelles Michelin des de finals de 2017, a més aquest any 2018 ha tingut una pujada espectacular a la llista de millors restaurants del món passant del lloc 55 al número 18 de The World's 50 Best Restaurants.

 Amb la confirmació d'Eduard Xatruch ja es va configurant el programa adreçat a la Jornada exclusiva per a professionals de Festast, una jornada gratuïta que sols requereix acreditació prèvia.

EL PASTISSER CHRISTIAN ESCRIBÀ INAUGURARÀ FESTAST 2019

 

CHRISTIAN ESCRIBÀ 1

 

L'encarregat d'inaugurar aquesta edició de Festast, dissabte al matí, serà el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona; que té orígens familiars a Tortosa. Christian Escribà representa la quarta generació d'una nissaga de pastissers i, a més de molta reputació com a elaborador de dolços, compta també amb un component mediàtic que ha explotat recentment amb un concurs televisiu a TV3.

A més d'inaugurar Festast, Escribà també oferirà una sessió de showcooking el mateix dissabte a la tarda, juntament amb el pastisser Valero Munté, propietari de la Pastisseria Valero de Móra d’Ebre, a l'espai de cuina.

Ja es coneix el cartell de Festast 2019

CARTELL 4X3 FESTAST2019

 

Fira Tortosa ha fet públic mitjançant les xarxes socials el cartell promocional de la Fira Festast 2019, la 6a edició de la Fira alimentària de les Terres de l'Ebre i que se celebrarà al pavelló firal del 23 al 25 de març propers.

Com en anteriors edicions, la fira biennal, tornarà a mostrar el bo i millor del sector alimentari amb la possibilitat de tastar i gaudir dels productes a més de les demostracions de cuina que com cada any estarà situada a l'espai central de la fira.

La fira estarà dedicada al públic durant el cap de setmana per convertir-se en un espai de trobada de professionals en la jornada del 25 de març.

En aquesta 6a edició Festast tornarà a ser la referència del sector alimentari a les Terres de l'Ebre, Tarragona i  nord de Castelló.

El president de la DO Terra Alta inaugurarà Festast 2017

foto2

 

El senyor Joan Arrufí i Peig, president del Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta, serà l'encarregat de presidir l'acte d'inauguració de Festast 2017 que tindrà lloc dissabte 11 de març, a les 12 hores a la Sala Celler de la Fira.

Des de l'Ajuntament de Tortosa es va cursar aquesta invitació a la DO Terra Alta per fer palesa l'estreta col·laboració que s'ha mantingut al llarg de les cinc edicions de la Fira i que enguany es traduirà amb la participació més nombrosa d'aquesta DO, així com fer un reconeixement a la recentment concessió de l'organització del Concurs Garnatxes del Món per al 2018.

Segueix-nos: facebook twitter google facebook

AMB EL SUPORT DE:

GENERALITAT

PRODECA  COSTA DAURADA 

 

 

 

COL·LABORA:

Mercat Dertosa  CAMBRA  DO TERRA ALTA   Hoteleria